На Херсонщині 30 бригад працює над відновленням електропостачання

2 года назад 0

На Херсонщині 30 бригад енергетиків працює над відновленням електропостачання.

Про це повідомив у начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає

«Для відновлення світла на Херсонщині працює 30 бригад – це 106 робітників та 40 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять населені пункти Нововоронцовку, Твердомедове, Трифонівку, Архангельське, Херсон, Велетенське та Благодатне», — йдеться у повідомленні.
За даними Янушевича, в області триває розмінування: за останню добу вибухотехніки Нацполіції обстежили понад 6 гектарів територій, вилучили 302 вибухонебезпечні предмети, а піротехніки ДСНС обстежили 1,7 га, вилучили і знешкодили 77 вибухонебезпечних предметів.
Зі звільненої Херсонщини 14 січня евакуйовано 91 особу, з них 17 – діти та 2 – маломобільні люди. Зокрема, потягом до Хмельницького виїхали 28 осіб, зазначив Янушевич.

Щодо функціонування медичної сфери начальник ОВА повідомив, що 6 із 10 наданих МОЗ «швидких уже прибули до області (4 до Херсона та по одній до Бериславської та Високопільської громад).
Як повідомлялося, Новорайська сільська громада на Херсонщині отримала шість електрогенераторів від міжнародної агенції GloBee International та її німецьких партнерів — організації Space Eye. Генератори потужністю 4 кВт та 10 кВт доправлять у Пункт незламності в селищі Червоний Маяк, на об‘єкт водозабезпечення у селищах Костирка та Максима Горького, у лікарню у Новорайську, у Пункт незламності у Станіславі та на комунальне підприємство у Токарівці.