На Херсонщині браконьєр наловив риби на зимувальній ямі на суму 114 тис. грн

2 года назад 0

Херсонський рибоохоронний патруль неодноразово повідомляв про заборону на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах, які є місцями їх скупчення у осінньо — зимовий період.
Та нажаль, державні інспектори продовжують виявляти порушення природоохоронного законодавства на водоймах, зокрема на зимувальних ямах.
Раніше ми повідомляли, що На Херсонщині браконьєр наловив раків на понад мільйон гривень
Одне з таких порушень виявлено державними інспекторами рибпатруля 24 листопада в акваторії р. Дніпро Дніпровського району м. Херсона. Порушник здійснив вилов водних біоресурсів на зимувальній ямі за допомогою спінінга з дюралевого човна.
Під час затримання у правопорушника було виявлено та вилучено дюралевий човен, підвісний двигун «Mercury», спінінг з катушкою та 20 кг молоді судака в кількості 32 од.
Збитки, завдані рибному господарству України внаслідок незаконного добування водних біоресурсів, склали 114 784 грн.
За фактом правопорушення складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Вказаний адміністративний матеріал буде направлено до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення, з посиланням на істотність заподіяної шкоди, що може слугувати підставою для закриття адміністративного провадження та передачі цих матеріалів до органів досудового розслідування для відкриття кримінального провадження за вказаним фактом, а отже, як кажуть, не будіть лихо, де повинно бути тихо.
Читайте також: На Херсонщині протягом доби порушники нанесли збитків на суму майже 2 млн грн
Ще раз наполегливо просимо дотримуватися встановлених заборон на вилов риби під час осінньо — зимового періоду!
У разі виявлення порушень природоохоронного законодавства чи явищ задухи риби одразу телефонуйте до Херсонського рибоохоронного патруля за номером телефону «гарячої лінії»: (050) 012-35-73. Херсонський рибоохоронний патруль