На Херсонщині через дії шахраїв херсонці втратили більше 50 тисяч гривень

6 месяцев назад 0

За останні кілька днів 3 жителів області втратили усі заощадження через різні шахрайські схеми.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

40-річний чоловік втратив 10000 гривень, коли гадав, що допомагає другу. У месенджері йому надійшло повідомлення від нібито знайомого, який терміново просив гроші на лікування та надіслав номер картки. Без вагань схвильований чоловік перевів кошти на рахунок. Лише після цього він перетелефонував другу та дізнався, що ніякої допомоги той не потребує, а його акаунт у соцмережі взламали шахраї.

31-річна жителька обласного центру в соціальній мережі прочитала інформацію про надання грошової допомоги постраждалим від війни, перейшла за посиланням, ввела дані банківської картки. Після цього з її рахунку було знято 25326 гривень.

Також втратив свої заощадження 55-річний херсонець. Чоловік знайшов оголошення про заробіток в мережі Інтернет, перейшов за посиланням та ввів дані своєї банківської картки для отримання грошей. Після чого з його карткового рахунку зникли 15000 гривень.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.

Шановні громадяни! Щоб не втратити кошти, інформацію про будь-які виплати варто брати лише з офіційних джерел, для консультації можна зателефонувати за телефонами організацій. Не переходьте за невідомими посиланнями та не вводьте секретні дані банківських карток.

Якщо вам надходять повідомлення від знайомих чи рідних, які терміново благають позичити гроші на лікування, погашення кредиту або інші потреби, скоріше за все – це шахраї. Самі зателефонуйте цій людині та дізнайтеся, чи дійсно потрібна допомога.