На Херсонщині через російську агресію одна людина загинула, четверо отримали поранення: поліція документує наслідки злочинів

2 месяца назад 0

Минулої доби військові рф били по деокупованій Херсонщині з авіації, артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків та БпЛА. В результаті обстрілів одна людина загинула, ще четверо громадян отримали поранення. Також зазнали пошкоджень 13 приватних будинків, два транспортні засоби та пам’ятник історії.

Під вогневим ураженням армії рф перебували: Херсон, Іванівка, Чайкине, Токарівка, Велетенське, Томина Балка, Білозерка, Антонівка, Садове, Берислав, Бургунка, Зміївка, Республіканець, Михайлівка, Гаврилівка та Дудчани.

Вранці російські військові здійснили авіаційний удар шістьма керованими бомбами по декількох населених пунктах Бериславського та Херсонського районів. В результаті атаки був пошкоджений пам’ятник історії та автомобіль.

У Дудчанах внаслідок ворожого артилерійського обстрілу на власному подвір’ї загинула 61-річна жінка, її будинок зруйнований. Потім окупанти обстріляли цей населений пункт і з реактивних систем залпового вогню, пошкоджено два житлові будинки.

З артилерії війська рф вдарили вдень і по Білозерці. В результаті обстрілу було зруйновано два житлових будинки та поранення отримали двоє чоловіків 70 та 80 років. У постраждалих численні уламкові поранення, мінно-вибухові травми та контузії, стан обох тяжкий. Їх доправили до лікарні.

У Велетенському внаслідок дронової актаки на автомобіль швидкої допомоги отримали поранення 59-річний водій та 51-річний чоловік. Медики у обох діагностували контузії та осколкові поранення.

Протягом дня від ворожих артилерійських обстрілів потерпали Токарівка, Михайлівка, Томина Балка, Республіканець та Гаврилівка. Снарядами було пошкоджено 7 приватних будинків, на щастя, обійшлося без потерпілих. В Гаврилівці через обстріл сталося займання сухостою, пожежу вдалося ліквідувати силами ДСНС.

Від артилерійських обстрілів потерпав і Корабельний район обласного центру.

Протягом доби військові рф здійснили атаки дронами по Бериславу, Садовому, Зміївці та Іванівці. Обійшлося, на щастя, без потерпілих.
В Антонівці внаслідок скиду із БпЛА ворожого боєприпасу сталося загоряння приватного будинку.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 176 заяв і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.