На Херсонщині чоловік самостійно замалював 200 написів із рекламою наркотиків

2 года назад 0

На Херсонщині житель Скадовська Вадим Панахов самостійно бореться з наркоторгівлею – зафарбовує рекламу сайтів, на яких пропонують заборонені препарати, у кольори державного прапора.
Все почалося з прогулянки по Скадовську. Про це він розповів у коментарі Суспiльному. Каже, йшов не поспішаючи, і звернув увагу, що стіни будинків, магазинів, паркани та навіть дитячі майданчики розписані рекламою сайтів та каналів, які займаються розповсюдженням наркотиків. Наступного дня, каже, купив фарбу та почав замальовувати.
Як сказав Панахов, «це для мене як хвороба, яку потрібно лікувати, щоб вона не поширювалася. Я розумію, що наркоторгівлю та наркоманію неможливо побороти, але це не означає, що треба сидіти вдома і чекати, коли всі стіни будуть розписані в таких графіті. Я проти реклами, тому й борюся із цим» .
Фарбу купував за власний кошт. Так було кілька місяців, поки друг не виклав у соцмережі піст із проханням допомогти купити фарбу.
Люди стали відгукуватися та перераховувати гроші. Якість фарби та кольору обговорюється у коментарях. Про куплений і про роботу Вадим звітує також через соцмережі.
Перш ніж зафарбувати рекламу на приватному будинку або паркані, чоловік запитує у господарів, чи будуть вони цей напис знищувати. Якщо ні, це робить сам.
Як каже Вадим, реакція у людей є різною.
Хтось каже «дякую», а хтось проходить повз. За його словами, із червня зафарбував близько 200 написів.