На Херсонщині державні аудитори закликають громадян боротися з корупцією спільними зусиллями — новости херсона

3 года назад 0

Корупція – коло аморальних, дисциплінарних, адміністративних, кримінальних вчинків, суспільно небезпечні дії, наміри бюджетних зловмисників, які чинять, учиняють злочин.
Боротьба з бюджетним корупціонером, як складова протидії злочинності, передбачає в цілому реалізацію комплексу заходів у різних сферах життєдіяльності, спрямованих на захист конституційних прав громадян, фінансових та майнових інтересів громад.
Жителі області кожного робочого дня, без пустих балачок і зайвих емоцій, можуть оперативно повідомити, органу держфінконтролю, про правдиві факти щодо вчинення корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень. Адже законодавством регламентовано участь громадськості в антикорупційних заходах (стаття 21 Закону України «Про запобігання корупції»).
Наказом Державної аудиторської служби України від 02.03.2021 № 135 затверджений Порядок проведення телефонної «гарячої лінії» Держаудитслужби та її міжрегіональних територіальних органів.
Заради протидії проявам корупції, запобігання, виявлення та усунення фінансових і майнових порушень чинного бюджетного законодавства, громадяни можуть звернутися до державних аудиторів Херсонщини.
Шановні громадяни! Звертайтеся по суті до державних аудиторів Херсонщини на телефон «гарячої лінії» 0552 263628 , який працює щодня, крім вихідних і святкових днів, з 8 до 17 (у п'ятницю — до 15.45).
Інформуйте, будь ласка, по суті, з конкретним фактажем. Надсилайте Вашу інформацію на електронну адресу державних аудиторів 152100@dasu.gov.ua
Пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області