На Херсонщині двоє чоловіків втратили 403 тисячі гривень під час купівлі автомобілів на сумнівних ресурсах

3 месяца назад 0

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними під час купівлі транспортних засобів. За минулу добу двоє чоловіків втратили кошти під час спроби купити автомобілі на сумнівних ресурсах.

На різних сайтах заявники знайшли оголошення про продаж автомобілів «Nissan Patrol» та «Mitsubishi Pajero» за привабливою ціною та з відмінними технічними характеристиками. Переписку з продавцями вели у месенджерах та домовлялися про оплату по телефону. Продавці наполегливо просили внести на їх рахунки повну вартість автомобілів. Аргументували це тим, що бажаючих придбати авто за такими прийнятними цінами багато, тож треба швидше здійснювати оплату. Обіцяли "пригнати" автомобілі якнайшвидше.

Про це інформує пресслужба поліції Херсонської області.

Потерпілі довірилися продавцям і не наполягли на особистому огляді та перевірці автотранспорту. Заявники перерахували шахраям відповідно 83000 та 320000 гривень. Після чого оголошення з сайтів одразу зникли, телефонні номери продавців були заблоковані, автомобілі заявники не отримали.

Відомості за цими фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. За шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілому, зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 5 років.

Основна порада – ніколи не перераховуйте гроші за товар наперед, надавайте перевагу післясплаті. Обирайте лише перевірені ресурси для онлайн-покупок. Перевірте фото автомобіля за допомогою пошукових систем. Якщо такі ж фото використовуються в інших оголошеннях, а інформація про авто не збігається, то ви натрапили на шахраїв.

При купівлі дороговартісних товарів, особливо автомобілів, зустрічайтеся з продавцем особисто. Наполягайте на огляді транспортного засобу, перевірці його реального технічного стану та документації. Здійснюйте оплату лише після того, як переконаєтеся у наявності та якості товару.

Якщо ви все ж таки стали жертвою шахраїв, повідомте про це до поліції на лінію «102».