На Херсонщині готуються до обов’язкової евакуації сімей з дітьми з небезпечних населених пунктів

8 месяцев назад 0

На Херсонщині тривають роботи з підготовки до обов'язкового виїзду родинам з дітьми з небезпечних прибережних населених пунктів області. Визначені понад 30 населених пунктів, в яких оголошена евакуація.

Про це на брифінгу розповів заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько.

"Тривають підготовчі роботи, ми складаємо списки дітей, визначаємо збірні пункти та маршрути. Залучаємо транспортні засоби, в тому числі волонтерські. Коли розпочнеться обов'язкова евакуація — ми повідомимо",  сказав Ярослав Шанько.

Охочі виїхати з небезпечних територій можуть звернутися до контактного центру за номером  0800101102 або безпосередньо до працівників органів місцевого самоврядування певного населеного пункту.

За словами заступника начальника ОВА, тим, хто вирішив евакуюватися надають грошові виплати, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну підтримку. За потреби допомагають знайти місце тимчасового проживання.

Протягом останнього тижня з небезпечних населених пунктів допомогли виїхати 447 людям, серед них 37 дітей, розказав Ярослав Шанько.

На Раді оборони Херсонської області 14 вересня ухвалили рішення про обов'язкову евакуацію родин з дітьми з небезпечних населених пунктів. Йдеться про понад 30 населених пунктів.

На Херсонщині розгорнули шість тимчасових прихистків, в яких одночасно можуть проживати до 550 людей. Зараз там живуть 163 херсонці. Для них створені комфортні умови для проживання, вони забезпечені триразовим харчуванням.

Херсонська обласна військова адміністрація розробляє маршрути термінової евакуації жителів правобережжя на випадок посилення обстрілів військ РФ.