На Херсонщині жертвами шахраїв стали 4 людини, які втратили понад 21000 гривень

2 месяца назад 0

За останні кілька днів четверо жителів області стали жертвами шахраїв під час купівлі-продажу товарів у мережі інтернет та переходу на фейкові посилання щодо грошових виплат.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Херсонка на сайті оголошень замовила аксесуари для тютюнових виробів і у якості передоплати перерахувала на рахунок продавця 7500 гривень. Після цього товар жінка не отримала і гроші їй не повернули.

Житель Петрівки у соціальній мережі знайшов оголошення про продаж мопеда на запчастини і у якості передоплати перерахував продавцю 1000 гривень. Після чого оголошення зникло, на повідомлення продавець не відповідає і гроші не повертає.

Житель Чорнобаївки у соціальній мережі замовив вживаний мобільний телефон, за який перерахував передоплату в сумі 2800 гривень. З того часу продавець на зв'язок не виходить, товар не надіслав і гроші не повернув.

Пам’ятайте, що передоплату товару можна вносити лише перевіреним магазинам та продавцям. Користуйтеся послугою післяплати. За це передбачена комісія, але так ви матимете можливість перевірити товар на справність та якість, а вже опісля оплатити його.

Жителька обласного центру у соціальній мережі прочитала повідомлення, що іноземний благодійний фонд надає грошову допомогу постраждалим від воєнних дій. Жінка перейшла за посиланням і ввела дані своєї банківської картки. Після цих дій з її рахунку зникло 10000 гривень.

Закликаємо громадян бути обачними, не переходити за неперевіреними посиланнями, а брати інформацію з приводу фінансових виплат лише з офіційних джерел.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати на «102». Зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, знімки з екрана листування з шахраєм, телефонні номери аферистів, посилання на шахрайську сторінку тощо. Не дайте себе ошукати!