На Херсонщині катастрофічна ситуація з набором на вчительські спеціальності

3 года назад 0

Про це сьогодні, 26 серпня, на обласній конференції педагогічних працівників «Освіта Херсонщини-30: складові успішності – безбар’єрність і якість» заявив голова постійної комісія з питань розвитку людського капіталу, міжнаціональних відносин, науки, культури, фізичної культури і спорту, освіти і свободи слова та інтелектуальної власності Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ :
— Взяв участь в обласній конференції педагогічних працівників «Освіта Херсонщини-30: складові успішності – безбар’єрність і якість».
Скористався нагодою та звернувся до народного депутата України Павла Павліша щодо введення в дію постанови Кабміну номер 822 від 10 липня 2019 року, яка передбачала виконання закону «Про освіту» і механізм фінансування посадового окладу вчителя-початківця на рівні 4-х прожиткових мінімумів (з 1 липня 2021 року для працездатних осіб це 2379 грн).
Дію постанови призупиняють не перший рік, тому молодий вчитель отримує зарплату меншу за мінімальну. Тож ми чудово розуміємо, що у педагога нема гідної мотивації, а у молоді відповідно нема бажання вступати на вчительські спеціальності.
Саме на аналізі вступної кампанії у розрізі набору на вчительські спеціальності зупинився у своєму виступі. На жаль, ситуація катастрофічна. Молодь не хоче працювати в школах і ми втрачаємо баланс поколінь, без якого неможливий сталий розвиток.
Більш детально дивіться у відео та на слайдах презентації: