На Херсонщині кисень для хворих на коронавірус у Новій Каховці звозили з усього міста

2 года назад 0

Питання, пов’язані із захворюваністю на COVID-19, були головними на апаратній нараді, яка відбулася 11 жовтня в Новокаховській міській раді, інформує офіційна сторінка територіальної громади.
Станом на 11 жовтня в центральній міськлікарні на стаціонарному лікуванні перебувало 124 хворих на короновірусну хворобу, ще 34 — з пневмонією, повідомила гендиректорка ЦМЛ Наталія Гончарова .
У неділю склалася вкрай складна ситуація, на 7.00 запасу кисню для пацієнтів лишилося на 2 години. Але завдяки небайдужості керівників комунальних підприємств, які звозили балони з киснем з усього міста та допомозі заступника голови Херсонської облдержадміністрації, ситуацію вдалося стабілізувати. Всього за день в лікарню було доставлено понад 200 балонів кисню. Задіяний був весь персонал лікарні. Наталія Гончарова подякувала за допомогу всім, хто прийшов на допомогу в скрутний момент.
Міський голова Володимир Коваленко підняв питання стосовно того, що до Новокаховської лікарні, визначеної як опорна, продовжують прибувати на лікування люди з інших громад та навіть районів. Мер наголосив, що резервного фонду міського бюджету може просто не вистачити з такими обсягами витрат. Адже, крім вартості пакету медичних послуг, місто витрачає кошти на комунальні послуги та харчування хворих, постійно відбувається перевантаження та ремонт кисневої станції через надмірну кількість пацієнтів. Однак громади, з яких прибувають хворі на COVID-19, не роблять компенсацію на їх утримання.
«На сьогоднішній день просто необхідно, щоб і інші лікарні, наприклад Каховки чи Берислава, мали право приймати на лікування таких пацієнтів, інакше при утриманні нинішньої тенденції, нам може не вистачити коштів до нового року», — підсумував Володимир Коваленко.
Рівень захворюваності на COVID-19 зростає, сімейні лікарі перевантажені пацієнтами, повідомила гендиректорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Ходорковська. На першому поверсі поліклініки виділено окремий кабінет для прийому хворих з підвищеною температурою та кабінет для проведення експрес-тестів на COVID-19. Щоденно до Херсонської лабораторії відправляється по 80 ПЛР-тестів. На 11 жовтня 115 людей з підтвердженим діагнозом лікувалося вдома та на денному стаціонарі, 64 особи на самоізоляції. Найближчим часом з Херсона на денний стаціонар будуть привезені кисневі концентратори.
На сьогодні провакциновано 23342 особи, з них повну вакцинацію пройшли 9328 людей. За минулий тиждень провакциновано 1590 осіб, за вихідні дні — 208 осіб. Всі вакцини є в наявності, центр вакцинації працює без вихідних.
Таврійські вісті