На Херсонщині колаборанти агітують власників паїв переукладати з ними договори

2 года назад 0

На Херсонщині колаборанти агітують власників паїв, у яких орендує землю ДП «Асканійське», переукладати угоди з ними та вкидають дезінформацію про те, що про це є начебто домовленість з керівником державного підприємства.
Як передає , про це у написав чинний директор державного підприємства «Асканійське» Віктор Найдьонов, що перебуває на підконтрольній ЗСУ території країни.

«Шановні мешканці громади, останні дні засланці від Репілевського агітують власників земельних паїв, котрі ми орендуємо, перезаключити договори з підприємством «Агробізнес», та прикриваються якоюсь домовленістю зі мною на такі дії. Кажу особисто — це все нахабна брехня…» — написав директор держпідприємства.

Він підкреслив, що жодних таких домовленостей немає і бути не може. Директор держпідприємства наголосив, що це — земля власників земельних паїв, і їм вирішувати, як діяти, але «ми обов’язково повернемося, обов’язково компенсуємо» людям втрачену плату за землю.
Як повідомлялося, директор державного підприємства Віктор Найдьонов розповів, що 1 червня озброєні російські військові зібрали колектив і представили «нового директора» Станіслава Шеремета. Найдьонов від співпраці з загарбниками відмовився і на початку травня виїхав на підконтрольну Україні територію.

Депутат Херсонської облради від ОПЗЖ Едуард Репілевський заявив, що вже налагодив канали збуту сільгосппродукції до окупованого Криму і перереєстровує свої компанії у Криму, в Красноперекопську. Репілевський — колишній правоохоронець. Він власник кількох аграрних підприємств в Херсонській області, зокрема «Агробізнесу».

В області через бойові дії припинили діяльність 63% сільськогосподарських підприємств.

Фото: izpr.org.ua