На Херсонщині навчальний рік у 2023-2024 роках пройде онлайн

8 месяцев назад 0

Заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько заявив, що цей навчальний рік на Херсонщині проходитиме онлайн.
У такому форматі навчатимуться майже 69 тисяч учнів у 190 закладах освіти. 

“На жаль, поки відкрити двері шкіл для учнів немає можливості. На заваді постійні обстріли російських терористів” , – зазначив Шанько.
Він додав, що вже понад 6,5 тисяч ноутбуків і планшетів отримали вчителі й діти від благодійників “для ефективного і комфортного проходження дистанційки”.

Цього навчального року також організовано освітні процеси для учнів, які проживають у тимчасово окупованих містах і громадах Херсонщини. Таких майже 15 тисяч і вони здобудуть українську освіту онлайн.

  • Верховна Рада України в першому читанні ухвалила законопроєкт № 9591 щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України.
  • Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав Міністерство освіти і науки України посилити контроль за дотриманням мовного законодавства в закладах фахової передвищої та вищої освіти.
  • Напередодні нового навчального року Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Міністерством освіти і науки України розробляють практикум з мінної безпеки для школярів.