На Херсонщині окупанти провели акцію «замість полігону – квіти»: стало відомо, в чому вона полягає

2 недели назад 0

«Вмєсто полігонов — цвєти» – під такою назвою російські пропагандисти провели акцію на окупованій частині  Херсонської області.

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел новин.

Працівники окупаційного підприємства «Екологічний оператор Херсонської області» провели акцію «Вмєсто полігона — цвєти», в рамках якої мешканці отримували від окупантів квіти в обмін на вторинну сировину. 

«В межах заходу мешканці регіону змогли обміняти макулатуру, книги, пластик і відпрацьовані батарейки на насіння квітів та розсаду. Це стало важливим кроком у зменшенні кількості відходів, відправлених на полігони, і допомогло зрозуміти необхідність внеску кожного з нас у збереження навколишнього середовища», — зазначається в повідомленні пропагандистських змі.
Російські пропагандисти намагаються використовувати екологічні теми для привертання уваги і зміни фокусу погляду суспільства, прикриваючись опікуванням про довкілля. Проте їхні дії кардинально суперечать їхнім заявам про захист навколишнього середовища. Військові полігони Росії, такі як ті, що розташовані на  Арабатській Стрілці , завдають значно більшу шкоду довкіллю, ніж будь-які сміттєві полігони. 

Ці полігони використовуються для проведення стрільб та військових навчань, під час яких випускаються тисячі снарядів у бік  Сивашу , що є природним заповідником. Такі дії російських загарбників – серйозна загроза екосистемі всього регіону і призводять до серйозного забруднення води та знищення природних місць гніздування та міграції рідкісних видів птахів та інших тварин.

Тож, всі ці «акції» окупантів — ще один крок російської пропаганди по змилюванню очей і відвертанню уваги суспільства від реальної шкоди, яку несуть росіяни на українську землю.