На Херсонщині планують захистити 85 об’єктів критичної інфраструктури від обстрілів армії РФ

8 месяцев назад 0

Найближчим часом на Херсонщині планують захистити 85 об'єктів критичної інфраструктури від російських обстрілів. Навкруги вразливих споруд поставлять спеціальні короби з металевої зварної сітки, наповнені піском — габіони.

Про це сьогодні в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив голова пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

“Зараз ми готуємося до зими. Росіяни концентруються саме на цих об'єктах, тому що вони хочуть, як завжди, зірвати опалювальний сезон. Зі свого боку ми робимо все, щоб захистити ці об'єкти” , — розповідає Толоконніков.

За його словами, на минулій раді оборони області було прийняте рішення про те, щоб найближчим часом 85 вразливих об'єктів критичної інфраструктури закрити. Він уточнив, що забезпечать фізичний захист габіонами, наповненими піском.

*Габіон військового призначення — це короб з металевої зварної сітки, який наповнюється сипучим матеріалом.

“Є такі об'єкти, які не можна повністю захистити. Наші енергетики одразу виїжджають і лагодять їх. Наші люди майже не відчувають на собі це” , — уточнює Толоконніков. 

Нагадаємо, у селищі Комишани Херсонської громади закінчили ремонт мереж електроживлення, пошкоджених обстрілами. Електрику подали до понад сотні домівок жителів громади. Роботи виконали працівники Херсонміськсвітла спільно з Херсонобленерго.