На Херсонщині поліцейські офіцери громад та дільничні звітували про свою роботу перед населенням

3 месяца назад 0

У 17 деокупованих громадах Херсонщини відбулися робочі зустрічі дільничних офіцерів поліції та поліцейських офіцерів громад з представниками місцевої влади. Поліцейські розповіли про результати своєї роботи за минулий рік, які заходи вживали для профілактики злочинів та правопорушень у межах своєї громади, як реагували на проблеми громадян.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Доповіли про кількість розглянутих звернень громадян, розкритих злочинів та складених адміністративних матеріалів. Детально обговорили, як документуються факти пошкодження майна внаслідок ворожих обстрілів, яка допомога надається постраждалим від російської агресії, як проходять евакуаційні заходи родин з дітьми та літніх людей у більш безпечні регіони. А також, з якими труднощами стикаються поліцейські при проведенні роз’яснювальної роботи з родинами, які відмовляються виїжджати з дітками із обстрілюваних армією рф населених пунктів. Розповіли, як запобігають мародерству та крадіжкам у тих місцях, звідки люди вже евакуювались.

Окремо представники місцевої влади обговорили з дільничними та офіцерами громад стан протидії вчиненню домашнього насильства, спільні заходи для його попередження, на який захист можуть розраховувати потерпілі та куди їм звертатися для отримання психологічної чи юридичної допомоги.

Правоохоронці акцентували увагу на посиленні спільної роботи з працівниками соціальних служб щодо протидії шахрайствам у відношенні людей похилого віку. Такі заходи в області проводяться постійно. Поліцейські відвідують громадські місця, нагадують людям правила безпеки, роздають спеціальні пам’ятки з описом найпоширеніших шахрайських схем та алгоритмом дій, як уберегтися від злочинів. Ці листівки розміщують у лікарнях, банках, поштових відділеннях, магазинах задля максимального убезпечення громадян від зловмисників.

Під час робочих зустрічей поліцейські та голови територіальних громад визначилися із пріоритетними завданнями на поточний рік, запланували додаткові заходи із забезпечення правопорядку на територіях обслуговування.