На Херсонщині поліцейські затримали «закладчика» наркотиків з міжрегіональними зв’язками

2 года назад 0

В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення, що підозрілий чоловік ходить містом Олешки і, ймовірно, робить «закладки» з наркотиками, після чого їх фотографує.
На місце виїхали оперативники управління карного розшуку та співробітники Херсонського районного управління поліції. Підозрюваного затримали на одній з вулиць міста. «Закладчиком» виявився 47-річний житель Одеси. Чоловік пояснив, що приїхав на Херсонщину декілька днів тому, щоб виконати усі «замовлення» та зробити закладки.
Поліцейські з’ясували, що підозрюваний замовляв оптові партії наркотиків через чат-боті у месенджері «Телеграм». Після чого отримував дрібні замовлення та розповсюджував наркотики шляхом «закладок».
Як розповів начальник Херсонського районного Управління поліції Олександр Говорун, в ході особистого огляду у зловмисника вилучили мобільний телефон, на який він фотографував усі місця з закладками. Зловмисник встиг зробити близько 100 закладок тільки на території м. Олешки. Нині поліцейські проводять заходи по вилученню наркотичних речовин, які він встиг закласти в обумовлені із замовниками місця.
Крім того, в орендованій квартирі підозрюваного в Херсоні поліцейські знайшли ще 72 дози з речовиною кристалічного походження (ймовірно солі). Вилучене направлено на дослідження. Нині підозрюваний перевіряється на причетність до аналогічних злочинів.
Підозрюваний затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.
Відділ комунікації поліції Херсонської області