На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських атак цивільної інфраструктури

2 месяца назад 0

Минулої доби по правобережжю Херсонської області війська рф били із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії та БпЛА, також завдали ракетного удару. В результаті російської агресії поранень зазнали троє мирних жителів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Садове, Станіслав, Антонівка, Білозерка, Понятівка, Придніпровське, Кізомис, Широка Балка, Золота Балка, Миколаївка, Михайлівка, Дудчани та Качкарівка.

У Херсонському районі поліція зафіксувала пошкодження 28 об’єктів: 12 приватних та 3 багатоповерхових будинків, газопроводу, театру, будівель старостату, приватної фірми, магазину, 4 автомобілів та гаражів.

Армія рф завдала ракетного удару по одному з населених пунктів Високопільської громади, постраждалих, на щастя, немає.

У Михайлівці внаслідок дронової атаки пошкоджена будівля старостату.

Під артилерійським вогнем російських окупантів перебувала Білозерка. Снарядами пошкоджено 6 приватних будинків та поранено 81-річну жінку, в неї мінно-вибухова травма та уламкове поранення голови.

Упродовж доби російська армія завдавала ударів по різних районах Херсона.

На світанку противник з артилерії атакував центральні вулиці міста. Внаслідок вибухів у будівлі театру вибито вікна, пошкоджено фасад та вікна магазину, у припаркованому поруч автомобілі вибито скло та пробиті колеса, пошкоджено газопровід.

Згодом окупанти знов відкрили артилерійський вогонь по житлових кварталах Центрального та Корабельного районів. Пошкоджень зазнали багатоповерховий та приватний будинки, 2 автомобілі, гараж. Постраждав 45-річний чоловік, після звернення до лікарні у нього діагностували мінно-вибухову травму, вогнепальні рани шиї та стегна.

По обіді у Корабельному районі внаслідок артилерійського удару пошкоджено приватний та багатоповерховий будинки, гараж. Постраждала 46-річна жінка, яку з мінно-вибуховою травмою та вогнепальним переломом руки доправили до лікарні.

Біля Миролюбівки 60-річний місцевий житель на тракторі обробляв земельну ділянку і наїхав на вибухонебезпечний предмет. Внаслідок детонації водій отримав забійну рану голови, на тракторі пошкоджено вікна.

Поліція нагадує, що на деокупованих територіях досі зберігається високий рівень мінної небезпеки, тому проводити польові роботи чи пересуватися можна лише тими ділянками, які обстежені вибухотехніками.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 229 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 9 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.