На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських атак по цивільній інфраструктурі, внаслідок чого поранено 8 людей

6 месяцев назад 0

Російські війська продовжують свої підступні атаки, завдаючи удари по громадах Бериславського, Каховського та Херсонського районів. По об’єктах критичної інфраструктури та житловому фонду окупанти гатили з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Ворог випустив керовані авіабомби по кількох населених пунктах Херсонщини, традиційно тероризуючи Бериславський напрямок. У Тягинці внаслідок ударів зруйновані будинки місцевих жителів.

У Козацькому Каховського району в результаті мінометного обстрілу поранення голови дістав 76-річний місцевий житель.
У Бериславі військові рф із безпілотника атакували житловий квартал міста. Внаслідок вибухів тяжкі поранення біля магазину отримав 53-річний чоловік, також у власному будинку постраждав 61-річний чоловік.

Херсон та його передмістя російська армія обстрілювала з різного виду озброєння. Через ворожі снаряди у багатоповерхових будинках пошкоджені вікна та балконні рами, понівечені автівки та дорожнє полотно.

За ствольної артилерії противник обстріляв прибережну частину Корабельного району, поранення дістали троє чоловіків віком 38, 60 та 70 років, а також 47-річна жінка. У всіх потерпілих вибухові травми та уламкові поранення різних частин тіла.
У Дніпровському районі внаслідок артилерійського обстрілу поранено 61-річного чоловіка.

Ввечері російські війська здійснили ракетний удар по центральній частині міста, поціливши по житловій забудові. Внаслідок потужного вибуху в п’ятиповерховому будинку зруйновано дах та значно пошкоджено квартири, у навколишніх багатоповерхівках та адміністративній будівлі повибивало вікна.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 200 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 9 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.