На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських ударів по навчальних закладах та житлових будинках

4 месяца назад 0

Минулої доби по деокупованому правобережжю Херсонської області російські війська здійснили 125 обстрілів, по мирних житлових кварталах випустили 632 снаряди. Гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків та БпЛА. Ціллю атак росіян залишаються об’єкти життєзабезпечення та житловий фонд.

Про це інформує пресслужба поліції Херсонської області.

Під вогнем окупантів перебували Херсон, Антонівка, Новотягинка, Кізомис, Станіслав, Молодіжне, Придніпровське, Зимівник, Берислав, Тягинка, Золота Балка та Веселе.

Лише у Херсонському районі російські снаряди пошкодили 41 об’єкт: 20 приватних та 4 багатоквартирні будинки, гуртожиток, дитячий садочок, 2 навчальні заклади, поштове відділення, комунальну установу, автомобілі та сільгосптехніку, магазини, гаражі та газові труби.

Під танковим обстрілом противника перебувала Тягинка, поранення отримав 38-річний місцевий житель.

Артилерійським вогнем ворог накрив Золоту Балку, там зафіксували 12 «прильотів». Російськими снарядами пошкоджене поштове відділення та поранено 60-річного чоловіка.

Армія рф продовжує тероризувати цивільне населення Херсона та цілеспрямовано намагається знищити інфраструктуру міста, з різною інтенсивністю обстрілюючи його з артилерії, реактивних систем залпового вогню та БпЛА. Російські військові вкотре поцілили по дитячому садочку, розташованому у прибережній зоні в центрі міста. Також у центрі пошкоджено школу.

Під щільним артилерійським вогнем противника перебував район Житлоселища. Снарядами пошкоджено приватні та 3 багатоповерхові будинки, гуртожиток, будівельний магазин та автомобілі.

У Дніпровському районі пошкоджено комунальну установу, спортивну залу навчального закладу, у п’ятиповерховому будинку сталося займання квартир та постраждала 91-річна жінка, у якої діагностували отруєння продуктами горіння.

Усі служби оперативно ліквідовували наслідки ворожих атак, надавали допомогу постраждалим, поліція збирала докази воєнних злочинів військових рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 265 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.