На Херсонщині поПоліція з волонтерами евакуювали з-під обстрілів жінку з трьома дітьми

7 месяцев назад 0

З обстрілюваної російською армією Білозерки поліцейські спільно з волонтерами та місцевою владою евакуювали жінку з трьома дітьми віком від 7 до 13 років. Малеча не могла залишити напризволяще домашнього улюбленця кошеня Мишку, тож і його взяли з собою.

Повідомили у пресслужбі поліції Херсонської області.

Ця родина вимушена шукати прихисток уже вдруге. В березні цього року жінка з дітками евакуювалася із зони бойових дій у Донецькій області, за її словами, там було пекло.

У Білозерці родина оселилася у приватному будинку, почали потроху налагоджувати побут, але останніми тижнями російська армія значно посилила обстріли. Нині окупанти б’ють по населеному пункту з усіх видів зброї і біля будинку родини регулярно розриваються снаряди. Жінка прийняла рішення виїжджати, адже неможливо жити під цілодобовою канонадою та у постійному страху за життя найрідніших.

Рятувальну операцію організували дуже швидко, на дітей поліцейські одягнули засоби індивідуального захисту, заспокоїли їх, дали іграшки та у броньованому автомобілі відвезли на вокзал. Сім’я вирушила до більш безпечної області, де волонтери та місцева влада допоможуть їм облаштуватися.

Евакуація родин із дітьми з найбільш небезпечних населених пунктів правобережжя Херсонської області триває. Громадяни завжди можуть розраховувати на підтримку та допомогу працівників поліції.