На Херсонщині продовжується зниження показників захворюваності

2 года назад 0

Інформує спільноту Херсонщини про епідемічну ситуацію по COVID-19 в області головний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич:
— Продовжується зниження показників захворюваності, завантаження ліжок пацієнтами з COVID-19. Показник захворюваності становить менше 450 на 100 тис. населення за останні 2 тижні (зниження майже вдвічі за останній тиждень). Прогнозна кількість інфікованих на наступний тиждень в діапазоні — 100-200 осіб на добу (за 21 листопада — 55).
Водночас, звертаю увагу, що на території декількох регіонів України (у тому числі в нашій області) виявлено циркуляцію різновиду штамму "Дельта", так званого "Дельта+". За попередніми розрахунками його частка в захворюваності серед мешканців Херсонщини складає 10-15%.
Враховуючи, що всі три попередні хвилі були викликані різними штаммами COVID-19, можно спрогнозувати (я дуже бажаю помилитись) другий пік цієї хвилі з початком зростання 10-15 грудня 2021 року. Його триваласть та висоту підйому зможемо вирахувати днів за 7-8… Кількість захворівших та госпіталізованих напряму буде залежати від рівня вакцинації та дотримання обмежувальних заходів.
Тому прошу жителів Херсонської області:
— активно вакцинуйтесь — дотримуйтель карантинних обмежень, використовуйте засоби індивідуального захисту — допоможіть своїм літнім близьким, принесіть їм ліки та продукти першої необхідності, переконайте їх вакцинуватись!