На Херсонщині реалізують 4 проєкти лікарень під землею — ОВА

2 недели назад 0

Чотири підземні лікарні, включаючи перинатальний центр, операційну лікарню, центр крові та інфекційну лікарню, будуть реалізовані в Херсонській області.

У Херсонській області з'являться чотири підземні лікарні, зокрема і перинатальний центр, розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у вівторок в ефірі телемарафону, повідомляє . 

"У нас будуть чотири лікарні під землею, в яких медики зможуть в безпеці лікувати і не переживати в заклад охорони здоров'я знову прилетить російський снаряд",  — повідомив Прокудін. 

За його словами, перший проєкт, який реалізують — це підземна операційна лікарня. 

"Ще в одному закладі нині відновлюють захисні споруди. Волонтери допомагають. Це наш центр крові. Там проводяться роботи", — повідомив голова ОВА. 

Також Прокудін розповів, що ще в одній лікарні під землею будуть палати для пацієнтів з інфекційними захворюваннями, з окремими боксами. Зараз там тривають роботи. 

"Останній проект — це підземний перинатальний центр. Згідно вже з розробленим проєктом там передбачено пологове та передпологове відділення, операційна і післяпологові палати",  — розповів голова Херсонської ОВА.