На Херсонщині розмінували 12500 га територій, мінна небезпека залишається високою — голова ОВА

1 год назад 0

Станом на 3 квітня на Херсонщині розмінували дванадцять з половиною тисяч гектарів. Все ж мінна небезпека на звільненій території залишається високою, повідомив в марафоні "Єдині новини" голова ОВА Олександр Прокудін.

"Над розмінуванням територій щодня працюють ДСНС, сапери національної поліції, ЗСУ та оборона, державна спеціальна служба транспорту. Також до нас долучаються міжнародні організації. Укроборонпромсервіс розміновує сільськогосподарські землі. На цей час вже розміновано 12500 гектарів території, з них 8200 земель сільськогосподарського призначення", розповів Прокудін.

За його словами, це дуже небезпечно, тому розмінували лише 10 відсотків деокупованих сільськогосподарських угідь. Що відомо

  • Наразі на Херсонщині проводиться оперативне розмінування вже деокупованих територій. В першу чергу їх виконують підрозділи піротехнічної групи ДСНС. Станом на 31 березня 2023 року гуманітарне розмінування — ще не розпочалося.
  • Російські військові при відступі з правобережжя Херсонщини замінували дороги та знищили лінії електропередач.
  • На деокупованій території Херсонщини почастішали випадки, коли люди підриваються на вибухівці, які залишили російські військові.