На Херсонщині СБУ повідомила про підозру адвокатці, яка отримала мандат «депутата» в окупаційній «думі»

1 месяц назад 0

За матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримала адвокатка з Нової Каховки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

Слідством встановлено, що у квітні 2023 року за сприяння окупаційної адміністрації жінка «очолила» регіональне відділення «политической партии ЛДПР» на тимчасово окупованій території Херсонщини, яке згодом зареєструвала у «Єдиному державному реєстрі юридичних осіб рф».

Відтоді зрадниця проводила інформаційні акції з популяризації прокремлівської партії та її «розбудови». До «діяльності» вона залучала й місцевих мешканців.

Крім цього, фігурантка вела передвиборчу агітаційну кампанію, спрямовану на обрання її та колег по «партії» до окупаційної «думи Херсонської області».

У вересні минулого року за результатами «голосування» фігурантка таки отримала мандат «депутата». Після псевдовиборів її було обрано «заступницею голови» незаконного окупаційного органу влади.

За оперативною інформацією, зрадниця від держави-агресора отримала свідоцтво російського адвоката, а «кваліфікацію» вона підвищувала у тимчасово окупованому Криму.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.