На Херсонщині СБУ розслідує справу з ремонтом доріг, украли майже 2 мільйони

3 года назад 0

Державна програма "Велике будівництво" викликає в українців неоднозначні думки. Згідно з деякими соцопитуваннями, громадянам ця кампанія припала до душі. Але, щоправда, є думка, що такі опитування проводять ангажовані владою соціологічні групи. З іншого боку, "Велике будівництво" часто-густо нещадно критикують. Зокрема, під шквал критики потрапляють ремонти доріг, які також є частиною цього амбітного проєкту Банкової.
Зайвий раз підтвердилася справедливість критичних зауважень у Херсонській області, де СБУ завела кримінальну справу стосовно одного з керівників компанії, яка ремонтувала в нашій області дороги.
Як повідомляє пресслужба відомства, директор фірми уклав договір з державною установою на капітальний ремонт однієї з доріг місцевого значення. Однак роботи ці в підсумку були виконані з порушеннями державних будівельних норм. До того ж ремонт не був доведений до кінця. В СБУ інформують, що підрядник вніс неправдиві відомості до відповідних документів, вивівши в "тінь" отриману різницю. Загалом, за твердженням правоохоронців, таким чином було присвоєно 1,9 мільйона гривень.
Підряднику повідомлено про підозру за частиною 5 статті 191 ("Розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах") і за статтею 366 ("Службове підроблення") КК.
Зараз також встановлюється коло спільників фігуранта.
Вгору