На Херсонщині селяни самотужки латають дороги

2 года назад 0

Сільські дороги завжди були жахливими, а з роками стають остаточно непроїзними. Селяни здають гроші, беруться за лопати та намагаються виправити знищену інфраструктуру, на яку дорожні служби роками не звертають увагу.
Ділянка дороги від траси до Заводівки вкрита глибокими вибоїнами і потребує термінового ремонту. Тож мешканці села вирішили не чекати до весни – організували толоку та позасипали ями асфальтно-щебеневою сумішшю. Зрозуміло, що це все не надовго – та може до літа простоїть. І все ж початок вже є.
«5 лютого поточного року в селі Заводівці проводився ямковий ремонт в’ їздної дороги асфальтно-щебеневою сумішшю. Зоводівський старостинський округ щиро дякує за надану допомогу землекористувачам Олександру Кузьменку та Сергію Борт, а також Андрію Білобородько, Віталію Фарині, Григорію Стельмаху, Павлу Дорошу, Сергію Дорошу та Олексію Мохнюку за їх безкорисливу працю», – повідомив староста Заводівського старостинського округу Олександр Херуненко.
Люди мусили це робити самостійно, хоча це дорога обласного підпорядкування і саме обласні дорожні служби мають ремонтувати ці дороги. Та заводівцям нікуди діватися – доводиться їздити цією дорогою, бо іншої немає. Не діждавшись від області відповіді на свої звернення та фінансування на ремонт, мешканці Заводівки в кінці минулого року вирішили скинутися грішми та своїми силами вирівняти дороги на під’їздах до села. Вже зібрали понад 10 тисяч гривень.
Звісно, село економічно не надто розвинуте, крім аграріїв, жодного бізнесу немає, та ще й власних земель порівняно небагато. Що робити? Тож згадали приказку: гуртом і батька легше бити!
Останнім часом все більше мешканців села долучаються до справ громади. Так після снігопаду треба було очистити від снігу вулиці села та під’їзні дороги. У цій справі надали допомогу Олександр Кузьменко, Володимир Демків, Антоніна Булавка та депутат селищної ради Григорій Дробот. І Заводівський старостат дякує односельцям за підтримку, за те що не стоять осторонь проблем громади.
Любов РУДЯ Сільські новини