На Херсонщині спостерігається масова втеча російських командирів

2 года назад 0

На Херсон щині, командири 83 та 11 бригад військ РФ разом зі своїми родинами поступово переміщаються на правий берег Дніпра в більш безпечне місце.

Про це  на сторінці Оперативного угруповання військ "Каховка" у Facebook.

У публікації сказано, що не так давно, росіяни поширювали інформацію, що російські командири поступово перевозять членів своїх сімей з тимчасово окупованого Криму в Херсонську область.

"Багато хто з кадрових російських офіцерів прямо стверджували, що рівень життя в Україні, зокрема, в Херсоні, набагато переважає рівень життя в Росії. Але, завдяки вмілій роботі української артилерії, російські військові поступово починають здійснювати маневр в протилежний бік. Це стосується також і місцевих колаборантів", — повідомляє ОУВ "Каховка".

Що відомо:

  • 28 серпня українська авіація завдала три удари по двох опорних пунктах РФ у Солдатському й Олександрівці. А також по району зосередження живої сили, озброєння та техніки у Високопіллі.
  • Аналітики Американського Інституту вивчення війни, вважають, що армійський корпус, який Росія, ймовірно, відправить на Херсонщину, не зможе створити ефективну бойову міць. Оскільки для багатьох добровольців цього корпусу попередній військовий досвід не є обов’язковим. А також багато добровольців цього корпусу фізично непридатні до служби та старі.