На Херсонщині трагедією могла закінчитись прогулянка чотирьох підлітків на річці

2 года назад 0

29 грудня ввечері четверо друзів: два хлопця (16 та 14 років) і дві дівчини (14 років), що мешкають у селі Старосілля Бериславського району пішли гуляти на берег річки Інгулець. Річку ледь скувало кригою і, діти ковзаючи по ній, дійшли до середини водойми, але зовсім тонкий лід провалився і всі четверо опинились у крижаній воді. Троє дітей змогли вибратись з води, а одну дівчинка не могла вибратись.
Крики дітей почули два брата, які стояли на подвір’ї будинку розташованого неподалік річки. Двоюрідні брати: 16-річний Данило та 19-річний Богдан побігли до берега, щоб подивитись, що там відбувається. Вони побачили, що троє дітей намагаються дістати дівчинку з води, але крига під їхніми ногами провалювалась.
Богдан не розгубився та крикнув брату Данилу, щоб той біг додому та брав мотузку. Хлопці прив’язали до неї гілку та кинули її дівчині, яка вхопилася за неї. Хлопці разом з місцевим мешканцем Русланом, що також прибіг на дитячі крики, витягнули дівчинку на берег.
Потім зателефонували за номером 103 та викликали швидку медичну допомогу. Диспетчер телефоном пояснила, що робити до прибуття медиків. Прибула згодом швидка допомога доставила дитину до Великоолександрівської лікарні.
Дівчинка у задовільному стані знаходиться у дитячому відділенні лікарні. Служба 101 Херсонщини відзначить рятівників дитини та подаватиме їх до участі у Всеукраїнській акції «Герой-рятівник року».
Шановні громадяни! Кожен повинен пам’ятати про небезпеку виходу на лід, а під час відлиги взагалі необхідно відмовитися від риболовлі чи прогулянки. Щоб уникнути трагедій, варто не допускати на лід дітей. Взимку досить часто змінюються погодні умови, тому кожен крок по кризі може стати останнім. Рятувальники Херсонщини закликають вас не виходити на ненадійну кригу і застерегти від цього своїх дітей!
ГУ ДСНС України у Херсонській області