На Херсонщині триває евакуація дітей із населених пунктів, які постійно обстрілює ворог

5 месяцев назад 0

Ювенальні поліцейські щодня проводять бесіди з родинами з дітьми, переконуючи їх у необхідності евакуюватися до безпечніших регіонів держави.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Ворог по кілька разів на добу обстрілює прибережні населені пункти з різного виду озброєння. Це дуже небезпечно для родин із дітьми, які проживають у таких районах на правобережжі Херсонщини. Тому щоб уберегти життя, не жити у постійному страху та мати доступ до освітніх та медичних послуг, родини з дітьми повинні евакуюватись, – зазначає начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов.
Бажаючі виїхати можуть звернутися до поліції або місцевих органів влади, після чого людей евакуюють у спеціальному броньованому автомобілі працівники поліції спільно з органами місцевої влади та волонтерами. Громадян не залишать напризволяще. Після прибуття до проміжного пункту люди в супроводі відповідальних осіб направляються залізничним або автобусним транспортом до завчасно визначених регіонів. 

"Закликаємо не нехтувати життям та здоров’ям ваших дітей і евакуюватися до безпечніших територій. Діти мають нормально навчатися, спілкуватися з однолітками та мати спокійне дитинство у безпечному місці. Адже їм не місце під обстрілами!", — заявили в поліції.