На Херсонщині ювенальні поліцейські розповіли дітям про правила мінної безпеки

2 месяца назад 0

Деокуповані населені пункти Херсонської області продовжують систематично обстрілюватися російськими військами. Після таких атак на вулицях, біля пошкоджених будівель, у полях лишаються нерозірвані снаряди та інші вибухонебезпечні предмети, які становлять загрозу для людей та – особливо – для дітей. Тож у зв’язку з реаліями сьогодення ювенальні поліцейські на місцях постійно проводять заняття для хлопчиків і дівчат із правил мінної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Черговий такий урок провели для дітей із Борозенської громади. Під час заняття поліцейські розповіли про загрозу, що її несуть нерозірвані снаряди та міни. За допомогою спеціальних макетів правоохоронці продемонстрували як можуть виглядати снаряди, міни, гранати, набої та яку небезпеку для здоров’я і життя вони становлять. Ювенали закликали дітей не відвідувати потенційно небезпечні ділянки: поля, лісосмуги, узбережжя, місця, де колись розташовувались ворожі війська.

Також поліцейські вкотре нагадали хлопчикам і дівчаткам, що у разі виявлення підозрілого предмета ні в якому разі не можна брати його до рук, не переносити, не кидати в полум'я чи заливати водою. Всі разом повторили основні правила безпечної поведінки: якщо побачив незнайомий предмет, не підходь, не чіпай, розкажи дорослим, подзвони 101 або 102.