На Херсонщині в результаті російських ударів пошкоджено понад 100 об’єктів

2 недели назад 0

Минулої доби під нищівними ударами російських військ перебували громади Бериславського та Херсонського районів. Мирні населені пункти противник обстріляв із реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії, танків, авіації та БпЛА.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Станіслав, Садове, Білозерка, Благовіщенське, Дар’ївка, Понятівка, Інженерне, Комишани, Кизомис, Іванівка, Червоний Маяк та Качкарівка.

Через дії російської армії на правобережжі пошкоджено 105 об’єктів: 91 приватний та багатоповерховий будинки, навчальний заклад, адміністративні будівлі, п’ять автомобілів, серед яких службовий автомобіль поліції, газопроводи, автобус, сільськогосподарську техніку та дві господарські споруди. Також було атаковано залізничну інфраструктуру в обласному центрі.

Через удари росіян керованими бомбами по Червоному Маяку пошкоджено щонайменше п’ять будинків.

Зранку ворог здійснив комбінований артилерійський та авіаційний обстріл Білозерки. Внаслідок вибухів у населеному пункті пошкоджено 26 будинків та постраждала 50-річна жінка, у неї вибухова травма та уламкове поранення шиї.

Після опівночі російські військові поновили обстріл Білозерки з реактивних систем залпового вогню. В результаті потужних вибухів пошкоджено 17 приватних та два багатоповерхові будинки, газопроводи та господарчу споруду. На жаль, 65-річна жінка отримала травми, не сумісні з життям. У 40-річного чоловіка та 68-річної жінки черепно-мозкові травми, уламкові поранення та контузії.


Ворог накрив артилерійським вогнем Станіслав, там пошкоджено 11 приватних будинків та автобус.

У Благовіщенському через ворожий обстріл пошкоджено навчальний заклад та господарську споруду.

У Дар’ївці артилерійським вогнем пошкоджено адміністративну будівлю, два вантажні автомобілі та сільськогосподарську техніку на території недіючого підприємства.

В обласному центрі окупаційні війська цілеспрямовано били по цивільній інфраструктурі. Після обіду з реактивних систем залпового вогню армія рф завдала удар по північній частині Центральному району. На дев’яти вулицях пошкоджено 46 приватних та один багатоквартирний будинок, адміністративну будівлю, газопровід та автомобіль. Постраждали двоє працівників херсонської поліції, у правоохоронців мінно-вибухові травми та контузії. Значно пошкоджено службовий автомобіль.


У Корабельному районі через атаку дроном-камікадзе пошкоджено приватний будинок.

На місцях «прильотів» працювали поліцейські, рятувальники та медики, які збирали речові докази, ліквідовували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф та надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 311 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.