На Херсонщині від обстрілів військами РФ постраждала Нововоронцовська громада

2 года назад 0

Фото: сайт На Херсонщині від нічних обстрілів російськими військами постраждала Нововоронцовська громада,  депутат селищної ради Дмитро Бурлай на сторінці у Facebook.

У дописі сказано, що було загоряння житлових будинків та об'єктів торгівлі. Люди, які проживали поруч із епіцентром подій, намагалися загасити пожежу.

"Зруйновані об'єкти інфраструктури місцевого самоврядування. Війська РФ просто знищують село Осокорівка ," — йдеться в повідомленні.
Між селами громади встановлені блокпости, місцевих жителів з сіл не випускають.

"Днями активісти селища офіційно зареєстрували громадську волонтерську організацію для допомоги жителям. Також ми отримали підтвердження про відкриття банківського рахунку в національній валюті" , — написав Дмитро Бурлай.
Що відомо:

  • На Криворізькому напрямку російські військові замінували узбережжя річки Інгулець по рубежу Давидів Брід – Калинівське, щоб стримати контрнаступальні дії ЗСУ. По це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні станом на 6 ранку 14 червня.
  • ЗСУ продовжують поступово атакувати позиції російської армії на східному березі річки Інгулець та на північному заході Херсонської області. Тривають бої за населений пункт Давидів Брід.