На Херсонщині відкрили відновлений музей-садибу Остапа Вишні

3 года назад 0

Після кількох місяців кропіткої праці будівельників та активної участі місцевих жителів у селі Кринки Олешківського району відкрили відновлений музей-садибу відомого гумориста Остапа Вишні. Аби повернути області унікальний культурно-просвітницький об’єкт, спеціалісти відновили стіни, дах, відреставрували вікна та облаштували внутрішнє оздоблення, а також спорудили криницю. Тепер завдяки спільним зусиллям меценатів, обласної влади та небайдужої громадськості усі охочі зможуть ознайомитися з тим, у яких умовах жив та творив Остап Вишня.

Як розповідає київський забудовник та меценат Сергій Одарич, рік тому він побачив в інтернеті фото занедбаного будинку гумориста і не зміг залишитися осторонь.

«Я відразу зв’язався з місцевою владою і дуже вдячний, що на мою пропозицію відгукнувся очільник області. Ми практично відразу зустрілись і домовились про подальші дії щодо відновлення історичної і культурної пам’ятки. Уже в червні у Кринки прибули будівельники, які почали відповідні роботи. Загалом на об’єкті усі ці місяці працювало близько 10 осіб. Сьогодні ж ми бачимо результат – нам вдалося зберегти автентичність споруди. Тепер ми маємо зберігати і наповнювати музей експонатами», – зазначив Сергій Одарич.

У селі Кринки відомого письменника і гумориста Остапа Вишню пам’ятають і шанують, тому місцеві жителі активно допомагали під час реконструкції, а тапер працюють над збором експонатів для музею. Селяни не мають сумніву – незабаром садиба стане популярною серед поціновувачів літератури та знавців історії рідного краю.

Уже найближчим часом у відновленому будинку планують провести читання творів Остапа Вишні з нагоди дня його народження. Надалі ж тут проводитимуть екскурсії і для жителів Кринок та навколишніх населених пунктів, і для приїжджих з далеку туристів.

Пресслужба Херсонської обласної державної адміністрації