На Херсонщині відтепер вакцинуватись можна у відділеннях «Укрпошти»

3 года назад 0

На Херсонщині відтепер вакцинуватись можна у відділеннях "Укрпошти". Всього в області працюють 91 стаціонарний пункт вакцинації, 32 мобільні бригади, 10 центрів масової вакцинації та 6 пунктів щеплення для людей з тимчасово окупованого Криму.

Наталія Мирончук працює на Укрпошті, цього дня вирішила вакцинуватися. Жінка говорить, раніше не встигала це зробити, а тут можна щепитися просто на роботі. Каже, не було можливості піти до лікарні, тож вирішила зробити тут на своєму підприємстві.

У відділеннях "Укрпошти" працюють медики херсонської лікарні ім. Євгена Карабелеша. Лікарка-інтерн Аліна Куцуба сказала, щоб працювали на пункті щеплення з 10 до 12 години. Вакцини були такі — Astrazeneca, Coronovac, Pfizer.
Директор Херсонської філії "Укрпошти" Віктор Фірман говорить, що вакцинувати почали минулого тижня. Зараз працюють над тим, щоб пункт працював щоденно. В області працюють 5 таких пунктів у відділеннях Укрпошти.

"Мережа відділень велика. Також ми представлені у кожному районі, у великих селах. Тому ми будемо розширяти зону і локації будуть збільшуватися для того, щоб зробити доступною вакцинацію" , — каже Віктор Фірман. Серед відвідувачів Укрпошти, говорить директор, охочих вакцинуватися небагато, зараз в основному щеплюють своїх працівників. У центрі вакцинації на "Фабриці" сьогодні працюють медики з Білозерки. Старша медсестра Білозерського центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Тарасова говорить, щеплення у першу чергу мають отримати літні люди та ті, у кого є хронічні хвороби.

"Їм дуже потрібно, в першу чергу, себе захистити, тому що цей вірус новий для нашого імунітету. Він не розуміє, що в організмі відбувається і виходить запалення у тому місці, де у них хронічні захворювання. Імунна система включає знищення того запаленого місця хворого органу і не може ідентифікувати, а вакцина дозволяє показати імунітету, що це вірус і з цим треба боротися", — говорить Світлана Тарасова. 
Олег Гуменний розповідає, прийшов до центру вакцинації, бо останнім часом погіршилася епідеміологічна ситуація. Каже, щепився для себе, для родини – у нього 2 дітей.

Любов Онищенко отримала першу дозу вакцини, розказує, зробила це, щоб убезпечитись від коронавірусу. Каже, сильно хворіють люди, тож вирішила щепитись, щоб не хворіти. за словами жінки, була налаштована на гірше, але добре, не боляче.

За словами старшої медсестри Білозерського центру первинної медико-санітарної допомоги Світлани Тарасової, останнім часом кількість охочих вакцинуватися збільшилася. Каже, влітку черга теж була така і робили 500 щеплень на день. У серпні-вересні було до 300 людей.

Нагадаємо, з 00 годин 15 жовтня 2021 року Херсонщина переходить до "червоної" зони епідемічної небезпеки. Рішення про це прийняла 12 жовтня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні.

Суспільне Херсон