На Херсонщині військові РФ, прикриваючись авіаударами, облаштовують відступні рубежі

2 года назад 0

На Херсонщині російські війська активізували авіаційні удари. Ними вони прикривають облаштування відступних рубежів. Про це  оперативне командування "Південь" .

Обстріли позицій ЗСУ та мирного населення ведуть з гелікоптерів та літаків-штурмовиків.

У відповідь, авіатори ЗСУ завдали ударів по складах боєприпасів, опорному пункту та скупченню російської сили та техніки в районах Снігурівки, Благодатного, Ольгиного та Давидова Броду.

"Російська армія зазнала втрат: 27 військових, зенітно-ракетний комплекс «Тор», самохідну гаубицю «Мста-С», три одиниці броньованої та автомобільної техніки.Також знищено три польові склади боєприпасів на Херсонщині" , — повідомив речник командування Владислав Назаренко.

Також, за його словами, ЗСУ знищили два безпілотні апарати в Херсонському і Скадовському районах. Там військові РФ вели повітряну розвідку, щоб виявити позиції та дізнатися про наміри підрозділів ЗСУ.

Що відомо:

  • В окупованій Калинівці Херсонської області з’явилась група дезертирів віком 18-20 років. При собі мають три автомати Калашникова. Втікачі намагаються дістатись Криму через Арабатську Стрілку — ГУР Міноборони.
  • Збройні Сили України звільнили Потьомкине, що на Херсонщині. Військовослужбовці 60 окремої піхотної бригади провели успішний наступ і відбили кілька контратак військ РФ.