На Херсонщині викрито схему розкрадання «ковідних коштів»

2 года назад 0

Про підозру повідомлено колишньому головному лікарю однієї з лікарень Херсонської області. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної прокуратури. Екс-посадовця підозрюють в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.
За даними слідства, підозрюваний маючи повноваження з розпорядження коштів медичного закладу видав накази про виплату доплат медичним та іншим працівникам, за безпосередню роботу із хворими на COVID-19. При цьому, серед працівників, які отримали спеціальну доплату опинилися посадові особи лікарні, які жодним чином не були залучені до роботи з вказаною категорією пацієнтів ”, – повідомили в прокуратурі.
Такі дії посадовця призвели до розтрати понад 216 тис. грн виділених Національною службою здоров’я України для оплати праці працівників, зайнятих на роботах у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді обмеження волі строком до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.