На Херсонщині вже відремонтували 460 приватних будинків у 26 громадах

7 месяцев назад 0

У понад 26 громадах звільненої Херсонської області вже відремонтовано 460 приватних будинків, також у планах відновлення лікарень, ФАПів, шкіл та садків.
Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба у , передає .

«З робочою поїздкою на Херсонщині. В населених пунктах області наші тилові регіони реалізують ініціативу «Пліч-о-пліч». Відбудовують постраждалі від російських загарбників деокуповані населені пункти. У понад 26 громадах вже відремонтовано 460 приватних будинків, також у планах відновлення лікарень, ФАПів, шкіл та садків. Все більше мешканців вертаються додому, на Херсонщину», — ідеться у повідомленні.

За словами Кулеби, до проєкту відновлення долучилась вся Україна, пліч-о-пліч стали громади з 15 областей.

«До регіону приїхали сотні ремонтних бригад здебільшого на волонтерських засадах. Працюють злагоджено, швидко та якісно. Завдяки цьому майже 500 родин зустрінуть цю зиму у теплих, відремонтованих оселях. В першу чергу відновлюємо будинки, в яких живуть родини військовослужбовців, які зараз захищають Україну, або віддали життя у боротьбі за її свободу» , — зазначив Кулеба.

Він поспілкувався із жителями Киселівки та Благодатного, якими опікується Одеська область, Правдиного, де працюють полтавські волонтерські бригади, Таврійського та Нової Зорі, відновлювати які допомагають фахівці із Львівщини.
«Принагідно звертаюсь до усіх небайдужих — до волонтерів, громадських та міжнародних організацій: Херсонщина потребує вашої допомоги! Якщо маєте можливість та бажання — долучайтесь до проєкту відновлення, адже пліч-о-пліч долати проблеми значно легше!», — закликав Кулеба.

​Як повідомляв Укрінформ, регіони України об'єдналися, щоб відбудувати населені пункти Херсонщини, які найбільше постраждали внаслідок агресії Росії.​