На Херсонщині внаслідок російських атак поранені троє мирних жителів, пошкоджені медичний та навчальний заклади

3 месяца назад 0

Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення. військові рф здійснили 32 обстріли території області та випустили 194 снаряди з артилерії, мінометів, танків, били з зенітної установки, БпЛА та авіації. В результаті російської агресії троє людей отримали поранення.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих атак постраждали Херсон, Антонівка, Садове, Станіслав, Понятівка, Берислав, Монастирське, Качкарівка, Львове та Золота Балка.

У Херсонському районі в результаті обстрілів пошкоджено 21 об’єкт: непридатними для проживання стали 11 приватних будинків, понівечені квартири у 3-х багатоповерхівках, у навчальному та медичному закладах снарядами пробито дахи та стіни, вибито вікна, горіли 3 автомобілі та гаражі.

З авіації противник наносив удари по Монастирському. Внаслідок потужних вибухів пошкоджено приватні будинки, автомобілі, вогнепальні поранення та мінно-вибухові травми отримали двоє чоловіків віком 67 і 48 років.

Військові рф атакували дронами типу «FPV» у Станіславі. Внаслідок атаки пошкоджено автомобіль та будинок.

Протягом доби російська армія з артилерії атакувала Херсон. У мікрорайоні «Корабел» внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю навчального закладу, багатоповерховий будинок, гаражі та поранено 61-річну жінку. У центральній частині міста російські снаряди пошкодили два багатоповерхові будинки та адміністративний корпус медичного закладу, який неодноразово потерпав від ворожих атак.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 137 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 4 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.