На Херсонщині внаслідок російської агресії одна юдина загинула та троє поранено

2 месяца назад 0

Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення. російські війська вкотре обстріляли з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та БпЛА населені пункти Бериславського та Херсонського районів. Пошкоджено 13 приватних будинків, навчальний заклад, автомобіль та господарські споруди. Внаслідок російської агресії одна людина загинула та троє дістали поранення.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Під ворожими атаками перебували Херсон, Антонівка, Станіслав, Іванівка, Велетенське, Зимівник, Берислав, Качкарівка, Республіканець, Зміївка, Крупиця, Червоний Маяк, Львове та Тягинка.
Внаслідок артилерійського обстрілу Іванівки було влучання у приватний будинок, всередині нього перебував 66-річний чоловік, він загинув на місці.

У Зміївці під час атаки з дронів отримав поранення 67-річний місцевий житель. Поліцейські евакуювали його з місця мешкання та доправили до найближчої лікарні, де у постраждалого діагностували мінно-вибухову травму, контузію, уламкові поранення ніг та плеча.

Також до медичного закладу звернувся житель Дудчан. 56-річний чоловік отримав поранення внаслідок атаки ворожого БпЛА на цивільний автомобіль, яким він керував, за день до того. Водій отримав мінно-вибухову травму та вогнепальне поранення черевної порожнини.

У Червоному Маяку внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено навчальний заклад. По Станіславу противник гатив з артилерії та реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого пошкоджено 7 приватних будинків.У Андріївці на вибухонебезпечному предметі підірвався 24-річний чоловік, який приїхав до населеного пункту збирати цеглу. Потерпілого доправили до лікарні, де діагностували у нього мінно-вибухову травму, травматичну ампутацію гомілки, вогнепальні рани шиї, тулуба та рук.

Поліція вкотре закликає громадян не відвідувати покинуті та пошкоджені обстрілами будинки, лісосмуги на деокупованих територіях, уникати лісових та польових доріг. У разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно одразу дзвонити на спецлінії «101» або «102».

На місцях «прильотів» працювали поліцейські, рятувальники та медики, які збирали речові докази, ліквідовували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф та надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 213 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 9 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.