На Херсонщині волонтери облаштували склад для допомоги одягом

2 года назад 0

У Каланчаку на Херсонщині волонтери створили "банк одягу". Склад облаштували в приміщенні однієї із церков. Про це повідомила Суспільному волонтерка Аліна Бурлакова.
"Збір речей оголосили два дні тому. Хоча до цього люди потроху приносили одяг і взуття. Склад облаштували в приміщенні церкви "Христос-Миру". З настанням тепла люди почали звертатися за речами, взуттям. Проблема у тому, що ми окуповані, а у багатьох немає змоги купити, бо ціни виросли в два рази, а виплати, нажаль, ні", — каже волонтерка.Найчастіше звертаються родини з дітьми. Речі, які зараз потрібні – це сезонні куртки, шапки, кофти та футболки. Багато людей приходить і обирає собі, те, що потрібно.
"Буває, що приходять за чимось конкретним і обмінюють на свою. Нині одягу, взуття та іграшок нанесли багато. Ми самоорганізуватися на початку війни. Наразі у нас в штабі близько 50 волонтерів. Ми збираємо і сортируємо продуктові набори, засоби гігієни і ліки. Щоденно розвозимо допомогу інвалідам таодиноким пенсіонерам. Допомагаємо населенню не тільки в Каланчаку, а й по всій територіальній громаді", — говорить Аліна Бурлакова.