На Херсонщині у новорічну ніч дівчина врятувала з вогню молодших братиків

2 года назад 0

1 січня 00:07 пожежникам повідомили, що горить будинок у селі Станіслав (колишній Білозерський район). Як повідомляє облДСНС, пожежники, що приїхали, побачили біля будинку 3-х дітей без верхнього одягу. Пожежних викликала 13-річна старша дівчинка. Її звуть Уляна.
Розповіла, що у дитячій кімнаті біля електрообігрівача спалахнули шпалери та почалася пожежа. Вона та двоє братиків (8 та 5 років) встигли вибігти на вулицю, але їхня 32-річна мама, яка спала в іншій кімнаті, залишилася всередині.
Відкривши вхідні двері, пожежники побачили, що палають майже всі кімнати будинку – вогонь швидко поширювався через те, що стіни були утеплені пінопластом. Пожежники вивели мама з її кімнати (вогонь туди не дістався) та передали «швидкій». Нині її «стан задовільний».
Пожежу загасили аж о 4:15 на площі 120 кв. (Загальна площа будинку 144 м. кв.).
Попередня причина спалаху – коротке замикання електромережі.
Як розповів голова сільради Іван Самойленко у коментарі Новому дню, дітей відігрівали у пожежній машині, поки він не забрав їх до себе додому. Самойленко каже, сім'я – проблемна, мама зі співмешканцем п'ють. Дітей відправлять до дядька в Херсона.
Мама дітей зараз знаходиться в лікарні. Вона не так надихалася димом, як відходить від похмілля. Господар згорілого будинку, який здавався в оренду, живе за межами України.
Наразі в облДСНС думають, як нагородити дівчинку, яка врятувала своїх братиків.