На Херсонщині з-під обстрілів евакуювали 90 дітей

6 месяцев назад 0

На Херсонщині, де триває обов’язкова евакуація дітей із батьками або законними представниками з 23 населених пунктів, поліцейські, волонтери та органи влади евакуювали з-під обстрілів у безпечні місця 90 дітей.
Як передає , про це у повідомляє поліція Херсонської області.

«На Херсонщині триває обов’язкова евакуація дітей із батьками або законними представниками з 23 населених пунктів, які посилено обстрілює російська армія», — йдеться у повідомленні.

Як зазначив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов, із часу проведення заходів із-під обстрілів вивезено уже 90 дітей і ця робота триває.

За його словами, працівники поліції щодня проводять бесіди з батьками, переконуючи їх у необхідності якомога швидше евакуюватися з небезпечних територій. Діти в цих зонах живуть у постійному страху, не мають доступу до освітніх та медичних послуг. Кожен день їх життя може виявитися останнім, адже ворог по кілька разів на добу б’є по населених пунктах з авіації та іншого важкого озброєння.Як інформують у поліції, за мин​улу добу поліцейським вда​лося евакуювати три родини з 5 дітьми: дві сім’ї з Новоберислава та одну з Веселого Каховського району. Люди у короткий термін зібрали найнеобхідніші речі та не полишили домашніх улюбленців.

Підкреслюється, що евакуаційні заходи проводилися швидко, поліцейські завчасно визначеними та відносно безпечними маршрутами доправили сім’ї до пунктів, де передали волонтерам та представникам місцевої влади. У поліції підкреслюють, що людей не полишать наодинці з бідою, а допоможуть із розселенням на новому місці та оформленням необхідних виплат. Родина з Веселого вирішила не полишати область, а тимчасово пожити у селищі, яке не обстрілює російська армія.

Поліція вкотре наголошує, що евакуація дітей на Херсонщині – життєва необхідність.
​Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині визначили 23 населені пункти для обов’язкової евакуації у примусовий спосіб родин з дітьми.​

Фото: поліція Херсонської області