На Херсонщині з-під російських обстрілів поліцейські евакуювали літню жінку з сином

4 месяца назад 0

У деокупованій Зміївці Бериславської громади попри постійні російські обстріли продовжують жити люди. Після звільнення населений пункт майже щодня перебуває під вогнем російської армії, там майже не лишилося вцілілих будинків і знищена вся інфраструктура.

Під час чергового виїзду до Зміївки для фіксації наслідків російських атак працівники зведеного загону поліції Дніпропетровської області Андрій Харченко та Павло Тесля виявили у пошкодженому будинку 83-річну жінку та її сина. Обидва потребували допомоги та були у шоковому стані.

Люди розповіли, що напередодні росіяни вдарили по селу з авіації, керована бомба зруйнувала будинок навпроти, зачепило й їх оселю. Був пошкоджений паркан, вибиті вікна та посічений шифер. Поліцейські запропонували жінці та її сину евакуюватися і ті погодилися. Людей привезли до лікарні, де у них діагностували контузії.

Поліцейські з’ясували, що у жінки є ще один син, який проживає у Кривому Розі. Правоохоронці зв’язалися з ним, розповіли про поранених матір та брата, пояснили ситуацію з будинком, тож чоловік пообіцяв приїхати та забрати рідних до себе.

Уже наступного дня стало відомо, що вночі росіяни обстріляли село з міномету. На жаль, цього разу ворожі міни знищили будинок сім’ї, він уже непридатний для проживання.

В обстрілюваних населених пунктах поліцейські постійно на зв’язку з головами громад, першими виїжджають на місця обстрілів, дізнаються про потреби мешканців, беруть участь в евакуаційних заходах та привозять людям допомогу.