На Херсонщині загарбники викрали двох кримських татар

2 года назад 0

На Херсонщині у селі Щасливцеве Генічеського району російські загарбники провели «обшук» та викрали двох кримських татар — Сусанну Ізмайлову та Расіма Асанова.
Як передає , про це повідомляє у  Кримськотатарський ресурсний центр.

«Було проведено три незаконні проникнення до будинків представників корінного кримськотатарського народу»,  — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загарбники провели «обшук» у будинку батьків покійного чоловіка Сусанни Ізмайлової, яка є відомим у Генічеському районі культпрацівником, хореографом, викладачем народних танців. Дізнавшись про «обшук», Сусанна приїхала до батьків, а пізніше «обшук» провели в будинку самої жінки, вилучили смартфони та інші гаджети. Після «обшуку» її забрали, за попередньою інформацією, до «підвалу» училища №17.

Також загарбники увірвалися до Расіма Асанова, якого після «обшуку» забрали, за попередньою інформацією, також до «підвалу» училища №17.

Кримськотатарський ресурсний центр готує заяву до Робочої групи ООН щодо насильницьких та недобровільних зникнень, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, поліція Херсонщини станом на 22 червня відкрила 408 кримінальних проваджень щодо зникнення безвісти мирних жителів області, нині відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених досі невідома.

Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених мешканців області вивозять у Крим.