На Херсонщині заклади охорони здоров’я отримали необхідне обладнання

3 года назад 0

Сьогодні, 13 жовтня на позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати ухвалили рішення передати закладам охорони здоров’я області 46 кисневих концентраторів загальною агальна вартістю більше 1,7 млн грн., — повідомив голова облради Олександр Самойленко.
Відзначимо, що згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Херсонській області з 15 жовтня запроваджується «червоний» рівень епідемічної небезпеки.Наразі епідситуація на Херсонщині стрімко погіршується.
До того ж за останню добу зафіксовано 678 лабораторно підтверджених випадків COVID – 19, тоді як за попередню добу виявлено 349 випадків.
Разом з тим, на 13 жовтня на лікуванні перебуває 1046 хворих з підтвердженим COVID-19, з них 804 людини отримує централізовано кисень, що становить – 76,9 %. Тому передача 46 кисневих концентраторів дасть змогу забезпечити заклади охорони здоров’я необхідним киснем для лікування хворих на COVID – 19.
Стосовно забезпеченості киснем також додамо, що наразі області надано субвенцію з державного бюджету в сумі 24,6 млн грн на здійснення підтримки закладів та заходів у системі охорони здоров’я, зокрема на придбання та встановлення кисневих концентраторів.
Які саме заклади охорони здоров’я Херсонсбкої області отримають кисневі концентратори дивіться тут.