На Херсонщині залишаються 235 дітей у населених пунктах, де оголошена обов’язкова евакуація

5 месяцев назад 0

На деокупованій Херсонщині, у 14 з 23 населених пунктів, де оголошено обов'язкову евакуацію в примусовий спосіб, уже не проживають сімʼї з дітьми, в інших залишаються 235 дітей.
Як передає , про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін під час відеобрифінгу, який оприлюднила у Херсонська ОВА.

«Продовжуємо рятувати дітей з особливо небезпечних населених пунктів Херсонщини. Мова йде про 23 громади, звідки оголошено обов'язкову евакуацію в примусовий спосіб», — сказав Прокудін.

За його словами, завдяки спільній роботі з волонтерами, правоохоронцями та місцевою владою, звідти вдалося евакуювати до більш безпечних місць 564 неповнолітніх з їхніми родинами.

Прокудін повідомив, що у 14 населених пунктах уже не проживають сімʼї з дітьми. В інших залишаються 235 дітей. Начальник ОВА запевнив, що влада працює, аби вивезти і їх.
Він нагадав, що люди, які мають бажання евакуюватися до більш безпечного регіону, можуть звертатися до контактного центру за номером:  0800 101 102  — їм допоможуть евакуюватися, а також облаштуватися на новому місці.

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині визначили 23 населені пун​кти для обов’язкової евакуації  у примусовий спосіб родин із дітьми.

Фото: Медіа Гвара