На Херсонщині залишилося приблизно 30% населення, – ОВА

4 месяца назад 0

На правобережжі Херсонської області залишилося приблизно 30% населення – близько 162 тисячі людей.Про це повідомив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі телемарафону.

"Наразі 162 тисячі, наскільки я пам'ятаю, населення всієї правобережної Херсонщини. Це приблизно 30%, трішки менше, від того, що було. У самому Херсоні також є трішки зменшення – було 70 тисяч, зараз 67 тисяч населення" , – повідомив він.

За словами Толоконнікова, жителі Херсона наразі не виявляють бажання переїжджати чи евакуюватися, навіть попри проблеми в деяких будівлях і районах зі світлом і опаленням.

"У людей є можливість на період холодів із того ж Острова (мікрорайон – прим. ред.) виїхати. Люди там зараз не хочуть виїжджати, а є проблеми в деяких районах, будівлях і зі світлом, і з опаленням, перш за все. І тут люди переїжджають до своїх родичів, друзів, які вже, так сказати, на материковій частині Херсона. Також є в нас шелтери, де можна перечекати в більш-менш теплому приміщенні. Але зараз невелике є бажання в людей переїжджати з самого Херсона, евакуюватися" , – розповів він.