На Херсонщині ЗСУ знищили майже три десятки техніки військ РФ та два склади з боєприпасами

2 года назад 0

За добу 29 липня підрозділи ЗСУ на Херсонщині знищили майже три десятки військової російської техніки та два склади боєприпасів у Бериславському та Херсонському районах. Про це на сторінці у Facebook оперативне командування "Південь".

За даними командування, загальні бойові втрати противника становлять: сім танків Т-62 та 72, гаубиця "Мста-Б" й дві самохідні артустановки, самохідна артилерійсько-мінометна установка "Нона-С", 17 одиниць броньованої та автомобільної техніки. Загинуло 105 військових РФ.

Також ЗСУ зупинили контратаку військ РФ в напрямку Брускинське-Білозірка.

" Наша авіація завдала сім ударів по ворогу. Пари штурмовиків і винищувач атакували два скупчення ворожої сили та техніки в Херсонському і Снігурівському районах, також на Миколаївщині влучили у склад ворожих боєприпасів", — повідомив речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, ще чотири пари гелікоптерів атакували скупчення сили та техніки військ РФ в Снігурівському й Бериславському районах. Вразили опорний пункт та укріплені підземні укриття ворожих підрозділів на Херсонщині і Миколаївщині.

"За результатами роботи наших ракетно-артилерійських підрозділів, підтверджено вогневе ураження пункту управління батальйонної тактичної групи 34-ої окремої мотострілецької бригади російських військ в Брускінському" , — каже Назаров.

Також він повідомив, що ЗСУ контролює основні транспортні шляхи на окупованих територіях і рух залізничним мостом через річку Дніпро неможливий.
Що відомо:

  • Російські війська 27 липня намагалися просунутися в районі Брускинського на Херсонщині, щоб провести атаку в напрямку Білогірки. ЗСУ двома вогневими ударами по скупченню військ РФ зупинили висування ротної тактичної групи.
  • За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ станом на ранок 29 липня, на Південнобузькому напрямку військові РФ із танків, ствольної та реактивної артилерії обстрілювали населені пункти: Іванівка, Токареве, Кар’єрне, Осокорівка, Благодатне, Кобзарці, Червона Долина, Лепетиха, Андріївка, Велике Артакове, Веселий Кут, Партизанське, Шевченкове, Мирне, Широке, Прибузьке, Луч, Посад-Покровське, Любомирівка, Степова Долина, Таврійське та Олександрівка.