На Херсонщину чекає спустелювання без відновлення водопостачання

2 года назад 0

На півдні України вже незабаром відчуватиметься гостра нестача води, в кількох областях стане відверто складно вижити.
Про це заявив голова Громадського ради Міністерства аграрної політики та продовольства України Леонід Козаченко. Інформують Vesti.ua.
" На підставі останніх досліджень можна зробити сумні висновки про те, що на півдні України буде посуха вже в найближчий час.
Херсонська на першому місці, на другому — Миколоївська, на третьому — Одеська області. Це ті регіони, в яких буде найбільш відчутний дефіцит води в найближче десятиліття. Якщо ми не станемо приймати необхідні заходи по відновленню водопостачання, в зазначених областях зможуть жити тільки дуже витривалі тварини, на кшталт верблюдів. А більше ніхто не зможе вижити. Це трапиться через 10 років і у випадку, якщо нічого не робити, якщо будемо просто дивитися з рук ", — пояснив наш співрозмовник.
Голова Громадської ради Міністерства аграрної політики та продовольства проінформував також, що в 1991 році, зі зверненням України незалежності, в країні було 70 30
" Тобто, на 12 тисяч, приблизно, зменшилася кількість рік і ручей. Було більше 20 тис. озер і водосховищ, а зараз їх кількість зменшилася приблизно на 30% ", — відзначив він.
Він підкреслив, що питанням забезпечення водою і водопостачання на території України стурбувалися, але поки тільки на словах.
"Мається розроблена стратегія. А покрокової плануючої її реалізації — немає ", — роззяв Козаченко.